Kennisbank

Verzekering – Objectiviteitsclausule

Ottoo - Politierechtbank Hasselt - Kennisbank
De objectiviteitsclausule is een verplichte bepaling in elke rechtsbijstandsverzekering. Indien je niet akkoord gaat met de manier waarop je rechtsbijstandsverzekeraar je belangen wenst te verdedigen kan je het advies inwinnen van een advocaat die je zelf vrij mag kiezen.

Bevestigt de door jou gekozen advocaat het standpunt van je verzekeraar en vindt die ook dat een procedure weinig kans op slagen heeft, moet de rechtsbijstandsverzekeraar de helft van de kosten van het advies van de advocaat ten laste te nemen.

Deelt je advocaat jouw mening en is die ervan overtuigd dat je via een procedure een grote kans maakt om je gelijk te halen of om een hogere schadevergoeding te bekomen, dan is de rechtsbijstandsverzekeraar verplicht om de kosten voor het advies en alle verdere kosten van je advocaat en de rechtbank ten laste te nemen en dit ongeacht het resultaat van de procedure.

Start je, ondanks het negatieve advies van jouw advocaat, toch een gerechtelijke procedure op, dan zal de rechtsbijstandsverzekeraar de kosten van je advocaat voor haar rekening nemen wanneer je bij een definitieve uitspraak van de rechter een beter resultaat hebt bekomen dan wat je rechtsbijstandsverzekeraar had geadviseerd.

Bezorg ons vrijblijvend je

Proces-verbaal of dagvaarding

Wat heb je te verliezen door Ottoo te contacteren? Niets. Wat heb je te winnen? Alles.

  • Toegestane bestandstypen: jpg, png, pdf, Max. bestandsgrootte: 2 MB.

Door ons je document te bezorgen, verbind je je tot niets! Enkel na je uitdrukkelijke goedkeuring zullen wij voor je optreden.

Heb je vragen? Mail ons!

Onze klanten aan het woord

“Vlotte vertegenwoordiging op mensenmaat, duidelijk, correct en snelle correspondentie.”
Vorige
Volgende
“Vlotte vertegenwoordiging op mensenmaat, duidelijk, correct en snelle correspondentie.”