Kennisbank

Strafmaat – Rijverbod

Ottoo - Politierechtbank Hasselt - Kennisbank
Een rijverbod wordt officieel het ‘verval van het recht tot sturen’ genoemd en wordt altijd persoonlijk betekend door de wijkagent van de politie.

De uitvoering van het rijverbod mag je verwachten binnen een termijn van twee à vier maanden na de uitspraak van het vonnis. Dit is afhankelijk van de plaats waar u veroordeeld bent. Helaas kun je zelf niet kiezen wanneer het rijverbod aan jou betekend wordt.

Ben je niet thuis? Dan zal de wijkagent op een later tijdstip terugkomen of je per brief uitnodigen op het politiekantoor.

Na de ‘betekening’ van het rijverbod door de politie, moet je je binnen de vier werkdagen aanbieden op de griffie van de aangeduide rechtbank. Vergeet niet je rijbewijs, identiteitskaart en de kennisgeving van het rijverbod mee te nemen. Je wacht hiermee best tot de laatst mogelijke dag. Jouw rijverbod gaat namelijk pas in op de vermelde datum, met name de 5e werkdag; elke dag dat je jouw rijbewijs vroeger inlevert wordt extra bij jouw rijverbod geteld.

Let op: de griffie van de Politierechtbank is enkel geopend van maandag tot vrijdag van 8u30 tot 12u30 en van 13u30 tot 16u00.

Werd je veroordeeld tot een weekendrijverbod?

Het weekendrijverbod dient te worden uitgevoerd van vrijdag om 20u00 tot zondag om 20u00 en van 20u00 op de vooravond van een feestdag tot 20u00 op die feestdag.

In ruil voor afgifte van jouw rijbewijs en de kennisgeving van het rijverbod, krijg je een attest voor een tijdelijk rijbewijs. Met dit attest en twee pasfoto’s moet je je vervolgens aanbieden bij de dienst rijbewijzen in het gemeentehuis van jouw woonplaats. Je ontvangt een tijdelijk rijbewijs met een rijverbod dat enkel geldt tijdens het weekend en officiële feestdagen.

Heb je jouw rijverbod volledig ondergaan? Dan krijg je jouw rijbewijs terug op de griffie van de aangeduide rechtbank. Je kan dit ophalen vanaf de eerste werkdag na het rijverbod.

Bezorg ons vrijblijvend je

Proces-verbaal of dagvaarding

Wat heb je te verliezen door Ottoo te contacteren? Niets. Wat heb je te winnen? Alles.

  • Toegestane bestandstypen: jpg, png, pdf, Max. bestandsgrootte: 2 MB.

Door ons je document te bezorgen, verbind je je tot niets! Enkel na je uitdrukkelijke goedkeuring zullen wij voor je optreden.

Heb je vragen? Mail ons!

Onze klanten aan het woord

“Vlotte vertegenwoordiging op mensenmaat, duidelijk, correct en snelle correspondentie.”
Vorige
Volgende
“Vlotte vertegenwoordiging op mensenmaat, duidelijk, correct en snelle correspondentie.”