Kennisbank

Parkeerboete

Ottoo - Politierechtbank Hasselt - Kennisbank
Op verschillende plaatsen van de openbare weg mag je niet parkeren.

Veelal wordt een parkeerverbod aangegeven door verkeersbord E1 en E3. In andere gevallen mag je niet parkeren omwille van de specifieke plaatsgesteldheid en/of aangebrachte wegmarkeringen. Zo mag je bijvoorbeeld niet parkeren op een gehandicaptenparkeerplaats, een fietspad, een voetpad, een zebrapad, een kruispunt, een bushalte, voor een garagepoort, …

Doe je dit toch, dan bega je een overtreding van de tweede graad en riskeer je hiervoor een geldboete van € 160 tot € 2.000. Daarnaast kan de rechter strikt genomen ook een rijverbod opleggen van 8 dagen tot 5 jaar, maar in de praktijk zal het vaak bij een geldboete blijven.

Indien je minder dan twee jaar houder bent van het rijbewijs B, ben je wettelijk gezien een jonge bestuurder en is het rijverbod verplicht en moet je tevens opnieuw het theoretisch en/of praktisch examen afleggen. De ervaring leert ons dat de meeste politierechters je zelf de keuze laten of je het theoretisch of het praktisch examen opnieuw wilt doen.

Bezorg ons vrijblijvend je

Proces-verbaal of dagvaarding

Wat heb je te verliezen door Ottoo te contacteren? Niets. Wat heb je te winnen? Alles.

  • Toegestane bestandstypen: jpg, png, pdf, Max. bestandsgrootte: 2 MB.

Door ons je document te bezorgen, verbind je je tot niets! Enkel na je uitdrukkelijke goedkeuring zullen wij voor je optreden.

Heb je vragen? Mail ons!

Onze klanten aan het woord

“Vlotte vertegenwoordiging op mensenmaat, duidelijk, correct en snelle correspondentie.”
Vorige
Volgende
“Vlotte vertegenwoordiging op mensenmaat, duidelijk, correct en snelle correspondentie.”