Hoe werkt Ottoo.be?

Welke boetes kan ik indienen?

Je kan elke geldboete die je ontvangen hebt indienen voor nazicht. De meest voorkomende verkeersovertredingen hebben te maken met snelheid, alcohol, drugs, gsm, rood licht, verzekering, keuring, etc.
 

Waarom zou ik mijn dossier aan Ottoo.be bezorgen?

Ons team heeft jarenlange ervaring in het verkeersrecht en strafrecht. Je wordt gratis geholpen door specialisten. Besteed je dossier met vertrouwen uit.

Hoe dien ik een zaak in?

Je vult alle gevraagde gegevens (naam, e-mail, telefoon) in op deze website. Ons team contacteert je binnen de 2 werkdagen om je dossier te bespreken.

Is de behandeling echt kosteloos?

Als je verzekerd bent en de optie ‘rechtsbijstand’ hebt, is de behandeling van je dossier volledig kosteloos. Wij onderzoeken dit graag voor je. Mocht dit uitzonderlijk toch niet het geval zijn, maken we correcte en transparante prijsafspraken rond kosten en erelonen.

Waarom zou ik de zaak uitbesteden?

Als je ziek bent ga je naar de dokter. Als je tandpijn hebt ga je naar de tandarts. Bij een juridisch probleem is een advocaat een meerwaarde. Ons team heeft jarenlange ervaring in het verkeersrecht en strafrecht. Je wordt gratis geholpen door specialisten. Besteed je dossier met vertrouwen uit.

Heb ik ook recht op een gratis advocaat als ik in fout ben?

Ja. Als je verzekerd was op het ogenblik van de overtreding kan er een dossier in rechtsbijstand worden geopend waarbij jouw verzekeraar de kosten betaalt. Ook als je te snel gereden hebt, alcohol of drugs gebruikt hebt in het verkeer, vluchtmisdrijf hebt gepleegd, etc.

Kan ik boetes van over het hele land indienen?

Ja. Ons team werkt in heel België en beschikt over de nodige expertise om je bij te staan.

Op welke manier kan ik mijn dossier bespreken?

Nadat je ons alle informatie over je dossier hebt bezorgd, contacteren wij je voor een afspraak in ons kantoor in Hasselt of via Zoom/Teams.

Ik heb de boete reeds betaald, wat nu?

Indien je de boete al betaald hebt maar dit onterecht gebeurd is, kan er contact worden opgenomen met het parket, afdeling verkeer om dit recht te zetten.

Mag ik zelf een advocaat kiezen?

Ja, je mag je advocaat helemaal zelf kiezen. Laat je wat dat betreft zeker niets wijsmaken door je verzekeringsmakelaar. Om die reden kies je best voor een expert ter zake.

Hoe groot is de kans dat ik een lagere boete krijg?

Door onze expertise in het verkeersrecht en strafrecht weten wij welke informatie je zal moeten ‘bijbrengen’ om een rechtbank correct te informeren omtrent je persoonlijke situatie. Dat bijbrengen van de juiste stukken kan zowel op financieel vlak (geldboete) als op andere gebieden (bv. rijverbod) een verschil maken.

Kan Ottoo.be ook pro deo optreden voor mij?

Ja. Indien je ons je inkomstengegevens van de laatste 3 maanden bezorgt samen met een attest ‘samenstelling gezin’ (te bekomen op het gemeentehuis) dan gaan wij na of wij pro deo voor je kunnen optreden.

Ik heb geen rechtsbijstandverzekering én ik kom niet in aanmerking voor pro deo bijstand. Kan Ottoo.be toch nog voor mij optreden?

Ja. Wij maken vooraf eerlijke en transparante prijsafspraken zodat je nooit voor verrassingen komt te staan. Contacteer ons gerust voor meer informatie.

Tot wanneer kan ik mijn zaak indienen?

Je contacteert ons best meteen nadat je de verkeersovertreding hebt begaan zodat we je van a tot z kunnen begeleiden. Maar ook als je al een dagvaarding hebt ontvangen of zelfs een vonnis van de Politierechtbank betekend hebt gekregen door de gerechtsdeurwaarder, kan je ons nog steeds contacteren. Wij helpen je graag verder!

Wat met een PV of dagvaarding uit het buitenland?

Ook met een proces-verbaal of dagvaarding in het buitenland in het kader van een verkeersovertreding, kan ons team je bijstaan. Aarzel niet om ons te contacteren voor meer informatie.