Kennisbank

Procedure – Pro Justitia/Dagvaarding

Ottoo - Politierechtbank Hasselt - Kennisbank
Een Pro Justitia/dagvaarding is een officieel schriftelijk document dat uitgaat van het Openbaar Ministerie en waarmee je wordt opgeroepen om voor de Politierechtbank of de Correctionele rechtbank te verschijnen. Een Pro Justitia/dagvaarding ontvang je steeds van een gerechtsdeurwaarder. Indien je niet thuis bent zal de gerechtsdeurwaarder de Pro Justitia/dagvaarding achterlaten in je brievenbus.

Wanneer je een Pro Justitia/Dagvaarding ontvangt, betekent dit dat je dient te verschijnen voor de Politierechtbank of de Correctionele rechtbank omdat je vervolgd wordt voor één of meerdere inbreuken op de verkeerswetgeving en/of andere strafwetten.

Je dient een Pro Justitia/dagvaarding altijd ernstig te nemen en maakt deze best zo snel mogelijk over aan je advocaat zodat je belangen zo goed mogelijk verdedigd kunnen worden. Daarnaast dien je ook je verzekeringsmakelaar en/of rechtsbijstandsverzekeraar in te lichten zodat kan nagegaan worden of de kosten en erelonen van je advocaat evenals de gerechtskosten worden gedekt en je deze dus niet zelf hoeft te betalen.

Bezorg ons vrijblijvend je

Proces-verbaal of dagvaarding

Wat heb je te verliezen door Ottoo te contacteren? Niets. Wat heb je te winnen? Alles.

  • Toegestane bestandstypen: jpg, png, pdf, Max. bestandsgrootte: 2 MB.

Door ons je document te bezorgen, verbind je je tot niets! Enkel na je uitdrukkelijke goedkeuring zullen wij voor je optreden.

Heb je vragen? Mail ons!

Onze klanten aan het woord

“Vlotte vertegenwoordiging op mensenmaat, duidelijk, correct en snelle correspondentie.”
Vorige
Volgende
“Vlotte vertegenwoordiging op mensenmaat, duidelijk, correct en snelle correspondentie.”